WordPress alapú weboldalak

WordPress alapú weboldalak népszerűsége

Felmerülhet a kérdés, hogy miért ilyen nagy a WordPress weboldal népszerűsége. Ha szeretnénk a WordPress alapú weboldalak statisztikáit áttekinteni, a W3TECH szerint az Interneten található weboldalak több, mint 32 %-án WordPress fut (2018. decemberében).

És még egy kis adalék, a WordPress alapú weboldalak statisztikáiról:

Wordpress alapú weboldalak statisztika

A WordPress alapú weboldalak piaci részesedésre évről évre nő. Forrás: w3techs.com

Ezért mondják azt, hogy a WordPress a világ legnépszerűbb tartalomkezelő (CMS) rendszere.

 

WordPress alapú weboldalak – kik használják?

A WordPress alapú weboldalak egyaránt alkalmas kormányzati, intézményi, vállalati és nonprofit igények kiszolgálására. De hírportálok, magazinok, oktatási portálok, szórakoztatással foglalkozó cégek is használják.

Nézzünk ezek közül néhányat:

 

WordPress alapú weboldalak előnyei és hátrányai

A WordPress alapú weboldalak számos előnnyel rendelkeznek:

 • A WordPress alapú weboldalak költséghatékonyak
  A WordPress alaprendszere ingyenes, emellett lehet ingyenes témákat és ingyenes bővítményeket használni. A WordPress fejlesztés elvégezhető egyénileg, tehát Te magad is elkészítheted WordPress weboldalad, de választhatod szakembereinket a weboldal készítésre. És ebben az esetben is költséghatékony lesz weboldalad.
 • Könnyű használhatóság, egyszerűség
  A WordPress alapú weboldalak felhasználó barátak, egyszerűen kezelhetők és jó felhasználói élményt biztosítanak a látogatóknak. Ez is okozza, hogy a WordPress a legkedveltebb tartalomkezelő (CMS) rendszer.
 • Nyílt forráskód
  Rengeteg fejlesztő dolgozik a platformon, akik megosztják egymással a kódokat, így időt és energiát takarítanak meg a fejlesztés során.
 • Több tízezer bővítmény
  A rengeteg bővítmény rengeteg funkciót jelent. A bővítmények jó része (vagy alap verziója) ingyenesen is elérhető. Így a weboldal készítés során teljesen személyre szabott honlapot kapsz.
 • Aktív támogatói közösség
  A WordPress online közössége rendkívül nagy és segítőkészek. Mindig van valaki, aki segíteni fog Önnek, és megválaszolja kérdését. Ezen felül számos WordPress oktatóanyag és WordPress tréning is elérhető.

A WordPress alapú weboldalak hátrányai között az alábbiakat említik:

 • Problémák lehetnek a Worspress alapú weboldalak sebességével
  Ez igaz lehet, ha nem szakemberek készítik, és tartják karban a weboldalt. Szakembereink manuálisan és szoftveresen is optimalizálják a weboldal sebességét.
 • Gyakori frissítések
  Nem gondoljuk, hogy problémát jelent, ha a WordPress weboldalt időnként frissíteni kell, ami biztonsági szempontból fontos. Ezt elvégezheted Te is, de ránk is bízhatod. Ebben az esetben minden frissítés után teszteljük a weboldalt és ha kompatibilitási problémák lépnek fel, azokat javítjuk.
 • Nyílt forráskód
  Erről már beszéltünk a WordPress alapú weboldalak előnyeinél. De ami áldás, az átok is lehet, hiszen a nyílt forráskódú rendszerek, így a WordPress alapú weboldalak könnyen lehetnek hekkerek célpontjai is. De az előbb említett gyakori frissítésekkel ez könnyen kiküszöbölhető.

 

WordPress alapú weboldalak készítése házilag

Mostmár képben vagy, hogy mik a WordPress alapú weboldalak előnye, és biztos vagyok abban, hogy látod, hogyan tudja a WordPress honlapkészítés elősegíteni vállalkozásod sikerét.

Dönthetsz úgy, hogy saját magad készíted el weboldalad, de igénybe veheted a honlapkészítés Debrecen specialistáinak tudását is.

Ha saját magad szeretnéd weboldalad elkészíteni, akkor ez a javasolt sorrend:

 

De ha inkább ránk bíznád, kérd honlapkészítés Debrecen árajánlatunkat.

 

Kérj ajánlatot weboldal készítésre

Telefonon: 30/599-09-99

vagy töltsd ki az alábbi űrlapot:

Személyes adatok kezelése *

Adatvédelmi szabályzat *

4 + 13 =