WordPress fejlesztés

WordPress fejlesztés kezdőknek

Ha még soha nem foglalkoztál a WordPress fejlesztés témájával, vagy egyáltalán weboldal készítéssel, akkor elsőként néhány alapfogalmat kell tisztáznunk.

Ezek az alapfogalmak ahhoz szükségesek, hogy egy nyelvet tudjuk beszélni a WordPress fejlesztés során. Bizonyos témáknál korábbi cikkeinkre látsz hivatkozást, ha érdekel a téma, olvasd el, és utána ugyanitt tudod folytatni.

Ha ezekkel már tisztában vagy, akkor a WordPress fejlesztés alapfogalmak fejezetet nyugodtan át is ugorhatod, ugyanis az teljesen kezdők számára készült.

Arra is van lehetőség, hogy mi készítsük el weboldalad, ebben az esetben válaszd a honlapkészítés Debrecen menüpontot.

 

WordPress fejlesztés alapfogalmak

Nézzük akkor a WordPress fejlesztés szükséges néhány alapfogalmát:

 • Domain: Pl. a www.honlapkeszites-debrecen.hu , amit ha beírunk a böngésző címsorába, megjeleníti a hozzá tartozó weboldalt.  A domain regisztrációról és annak díjáról itt tudsz olvasni.
 • Tárhely (vagy webtárhely): egy olyan lemezterület egy webszerveren, ahol a weboldalad tartalomkezelő rendszere, fájlok, képek, scriptek kerülnek elhelyezésre. Hosting szolgáltatások összehasonlítását itt találod.
 • WordPress: Az a tartalomkezelő rendszer (CMS) ami megjeleníti a látogatónak a weboldalt, és a WordPress fejlesztés során az adminisztrációs felületet biztosít neked.  A WordPress weboldal kialakításáról itt olvashatsz.
 • WordPress alaprendszer (vagy más néven a “mag”): Az alaprendszer felelős a weboldal hátteréért és működéséért. A WordPress fejlesztés során ezt kell a tárhelyre legelőször telepíteni.
 • WordPress sablon (vagy más néven téma): Ez felelős a weboldalad megjelenítéséért. A WordPress fejlesztés során ki kell választani egy sablont, ami megy a tevékenységedhez, majd ezt kell személyre szabnod. Utána jöhet a WordPress oldal létrehozása.
 • WordPress bővítmény (vagy más néven pluginok): A bővítmények további funkciókat biztosítanak a weboldalad működéséhez.
 • WordPress widget: a widgetek teszik lehetővé, hogy további tartalmakat és funkciókat adj hozzá a weboldaladhoz a “widgetizált” területen. Ezek jellemzően a lábléc és az oldalsáv (bár ezen területek kialakítása a sablon gyártójától függ).

WordPress fejlesztés – ha programozni is szeretnél

Az előbb áttekintettük a WordPress fejlesztés szükséges néhány alapfogalmát. Ehhez nem szükségesek programozói ismeretek. Ha azonban komolyabban szeretnél programozással foglalkozni, az alábbi témákban kell továbbképezned magad:

 • HTML (HyperText Markup Language): Ez egy számítógépes nyelv, amely lehetővé teszi weboldalak létrehozását. Kódokkal és saját szintaxissal rendelkezik, mint bármelyik más programnyelv.

  WordPress fejlesztés html css js

 • CSS (Cascading Style Sheets): A CSS-ek, vagy más néven stíluslapok szabályozzák a szöveg méretét, formázását, elrendezését. CSS segítségével változtatható meg a linkek megjelenítése, margók, kitöltési tulajdonságok, hátterek, keretek, és egyéb más megjelenések.
 • PHP (Hypertext Preprocessor): népszerű kiszolgáló oldali szkriptnyelv, amely a legtöbb tartalomkezelő rendszer (CMS) alapja. Ennek ismerete a WordPress fejlesztés alapja.

  wordpress fejlesztés php

 • JavaScript: Olyan programozási vagy szkript nyelv, amely segítségével extra effekteket, egyéni funkciókat tudsz weboldaladhoz adni, mint pl. egy űrlap adatainak ellenőrzése, képek animálása, multimédia vezérlése.
 • MySQL: Nyílt forráskódú adatbázis-kezelő rendszer. A tartalomkezelő rendszerek, mint pl. a WordPress is az adatokat, fényképeket, és egyéb tartalmakat adatbázisban tárolják.  wordpress fejlesztés mysql

Viszont ha úgy döntesz, hogy egy weboldal elkészítéséhez nem akarsz ennyi mindent elsajátítani, akkor elkészítjük Neked. Ehhez kérd honlapkészítés árajánlatunkat.

 

WordPress fejlesztés képekkel

Mostmár tudod azt, hogy a WordPress fejlesztés milyen ismereteket kíván tőled, ha alapszinten szeretnél vele foglalkozni, illetve megmutattam azt is, hogy ha a profi WordPress fejlesztés a cél, akkor milyen téren kell magad tovább képezni.

A WordPress fejlesztés során fontos még az is, hogy képek kerüljenek fel a weboldaladra. Nézzük, honnan tudsz weboldaladra képeket feltölteni:

 1. Saját képeket készítesz / készíttetsz. Azt gondolom, hogy ez a legjobb, hiszen saját képekkel tudsz dolgozni, és azt tudod képekkel megjeleníteni, amit szeretnél. (Ha nem tudsz jó képeket készíteni, felbérelhetsz egy profi fotóst, aki elkészíti Neked őket.)
 2. Vásárolsz képeket képügynökségektől. Ha nem tudsz saját képeket használni, akkor vásárolhatsz képeket, néhány dollárért / euróért. (Ennek hátránya az lehet, hogy egy képet nem csak Te, hanem más is megvásárolhat, így más weboldalon is fenn lesz ugyanaz a  kép.)
 3. Letöltesz ingyenes képeket képügynökségektől. Nem feltétlenül a legprofibb képek  vannak fent az ilyen oldalakon, de legalább ingyenesen használható és többféle méretben letölthető képeket tudsz használni. Fontos: mindig olvasd el a licenc feltételeket a képek használatát illetően.
 4. És végül kiemelném, hogy NE MÁSOLJ képet más weboldalról forrás megnevezés nélkül, sőt ha lehet egyáltalán ne másolj képeket.

WordPress fejlesztés egyénileg, vagy WordPress fejlesztés szakemberek által?

Gondolom, mostanra felmerül benned is a kérdés:

 • WordPress fejlesztés egyénileg (vagyis mindent Te akarsz megtanulni, és mindent Te akarsz csinálni), vagy
 • WordPress fejlesztés szakembereknek kiadva (amikor a specialisták töredék idő alatt magas színvonalú munkát végeznek)?

Csak 1 kérdés, ami segíthet eldönteni a dilemmát: Ha fáj a fogad, akkor…

 • Elvégzel egy iskolát, és kitanulod az orvoslást, vagy
 • felkeresel egy szakembert és rábízod a munkát?

Ha az utóbbi mellett döntöttél, és szeretnél egy profi WordPress honlapot, akkor kérd honlapkészítés Debrecen árajánlatunkat.

 

Kérj ajánlatot weboldal készítésre

Telefonon: 30/599-09-99

vagy töltsd ki az alábbi űrlapot:

Személyes adatok kezelése *

Adatvédelmi szabályzat *

13 + 5 =